Stress

Stress – No stress

 

Stress er en af de mest invaliderende oplevelser et menneske kan møde, og vejen ud af stress er lige så forskellig som vi mennesker er. Det afhænger nemlig af mange forskellige faktorer hos den stressramte. Hos Go Mindful arbejder vi holistisk – det vil sige vi ser på hele mennesket og ikke blot på et enkelt symptom. Vi søger ind til årsagen til stressen og så går vi videre derfra ud fra blandt andet Kognitive Adfærds Terapi samt Mariann’s egen StressDown metode TOH baseret på NLP mv. ligesom vi også arbejder med MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction) det betyder, at vi ud fra et holistisk syn ser på de fysiske – psykiske og følelsesmæssige tegn, som du oplever og derigennem hjælper dig til at skabe en mere hensigtsmæssig adfærd, så du oplever mindre stress og opnår et større overskud i din hverdag. Metoden er udviklet af psykolog og hjerneforsker Jon Kabatt-Zinn, og er kendt over hele verden.

 

Stress og søvn

Stress påvirker din søvn – som igen påvirker din vågne tilstand – som igen er påvirket af dit ikke tilstedeværende overskud og dermed din evne til at håndtere de opgaver/udfordringer som en dag – et liv kan byde på. Det kører med andre ord i ring – den rundkørsel stopper vi sammen.

 

Symptomer på stress

Stress giver sig til kende på både det fysiske og psykiske plan, nogen gange med misbrug til følge – alt lige fra overdreven chokolade/slik forbrug til alkohol osv. Tit starter det i det små og pludselig opdager man at tøjet ikke passer, man bliver humørsyg, tåler ikke andre mennesker og da slet ikke hvis de er muntre, man isolerer sig – trækker sig tilbage fra sociale sammen-hænge og er i det hele taget ikke i humør.

 

Fysisk får man mange forskellige symptomer, alt lige fra hoved- og mavepine til hjertegallop og ubehag af forskellig karakter, tankemylder og uhensigtsmæssig adfærd.

 

Så går vi ofte til lægen, som tester os og gør opmærksom på at vi skal geare ned, holde en pause og tit får vi en sygemelding på 3-6 uger. Alt sammen helt fint – og hvad skal man så i øvrigt gøre for at komme videre og ud af sin stressede situation.

 

Hvad gør vi hos Go Mindful?

Hos Go Mindful tager vi en holistisk test – vi gennemgår din situation og finder ind til dér, hvor stressen har sin start – du lærer at kende din stress-markør – du får konkrete værktøjer / metoder til at håndtere din stress – målet er at du kan undgå at komme i stress fremadrettet.

 

Et forløb bos Go Mindful er både en psykisk og fysisk tilgang til det at have stress, og målet er at du bliver i stand til selv at håndtere dine stress-belastninger, før de bliver til stress hos dig.

 

Du bliver opmærksom på Tanke – Ord – Handling og dermed din egen adfærd.

 

Stress er no-go

derfor

Go Mindful